GREEN CARD LOGO
Pagina principalăsDespre programsCompletează formularulsStatisticăsCâştigătorii noştrisViaţa în SUAsPentru câştigătoriisDespre noi
Verificaţi Statutul CereriiBuletin de vizăVideo şi Articole
sssss
Completaţi
Formularul Acum
Aveţi nevoie de doar 5 minute!

Completaţi
sssss
sssss
Adaptarea

"Jucaţi în programul Green Card, vă doresc succes la toţi!" - Matei Igor
sssss
sssss
Trimiteţi mail unui prieten
Spuneţi prietenilor şi cunoscuţilor despre Green Card!
sssss
sssss
De ce au fost anulate rezultatele programului DV2012
Conform regulamentului programului «Diversity Immigrant Visa Program — 2012», independent de numărul şi componenţa participanţilor, selectarea candidaţilor pentru obţinerea «Green Card» se realizează prin loterie computerizată. Citiţi tot textul...
sssss
sssss
Viaţa în SUA
Dori-ţi să aflaţi despre salariile din SUA, pentru diferite specialităţi, Dvs pute-ţi accesa site-ul O*NET OnLine, în căutare indicaţi denumirea specialităţii

sssss
sssss

Despre programul Green Card

Programul "Green Card" este foarte popular în toată lumea, cu alte cuvinte, este practic unica oportunitatea de a obţine statutul de rezident permanent al SUA. Acest eveniment este numit Loterie fiindcă câştigătorii sunt determinaţi prin selecţie aleatorie (probabilitatea de câştig nu depinde de nivelul de cunoaştere a limbii engleze, vărstă sau profesie – ci depinde doar de noroc).

Oficial, în legislaţia americană, acest eveniment este numit Diversity Immigrant Visa Program (care în traducere în română înseamnă "program de vise pentru diversitatea imigraţilor"). Sarcina loteriei constă în atragerea imigranţilor din acele ţări, care nu sunt reprezentate suficient în America.

Câştigătorii se determină prin selecţia aleatorie a cererilor înregistrate la program în perioada 1 Octombrie – 2 Noiembrie.

Câştigul în cadrul acestui program, de fapt denotă acordul Departamentului de Stat al SUA privind iniţierea procesului de imigrare pentru dumneavoastră şi familia dumneavoastră. Respectănd toate cerinţele necesare legate de perfectarea procesului de imigrare, veţi obţine viza de imigrare, iar la sosire în SUA - documentul de reşedinţă permanentă – Green Card (Permanent Resident Card).

Procesul de primire a Green Card-ului

1 Depunerea cererii de participare la program..
Perioada: 1 Octombrie – 2 Noiembrie.
2 Rezultatele programului (în cazul în care câştigaţi, vi se asociază un număr de caz «Case Number» pentru perfectarea procesului de imigrare).
Începând cu programul DV2012 – rezultatele vor fi afişate doar în formă electronică.
Perioada: începând cu 1 Mai.
3 Primirea vizei de imigrare la consulatul SUA.
Perioada: începând cu 1 Octombrie – 30 Septembrie.
4 La sosirea în SUA veţi primi documentul de reşedinţă permanentă
Green Card (Permanent Resident Card).

Cerinţe

Vărsta dumneavoastră, nivelul de cunoaştere a limbii engleze şi profesia nu au importanţă – norocul poate surâde fiecăruia!
Cerinţele de participare la programul “Green Card” sunt minime – prezenţa documentelor ce confirmă că dumneavoastră aveţi peste 18 ani şi a diplomei de absolvire a învăţămăntului secundar sau experienţă de muncă într-un anumit domeniu de cel puţin doi ani.

Împreună cu solicitantul de bază, au dreptul de a depune cereri de participare şi soţul (soţia) şi copii necăsătoriţi cu vărsta până la 21 de ani.

Participaţi la loteria Green Card şi câştigaţi – realizaţi-vă potenţialul şi posibilităţile, transformaţi-vă visurile în realitate! Completaţi formularul chiar acum!

Istoria programului

Programul de imigrare “Green Card” (Diversity Immigration Visa Program) mandatat de Congresul SUA este administrat în conformitate cu articolul 203 (c) al Legii de Imigrare şi Naturalizare a SUA (INA). În fiecare an, sunt eliberate 50 de mii de vize ţărilor care au dreptul de a participa la acest program.

Prima loterie a fost efectuată în anul 1994, şi de atunci are loc anual.
Loteria este organizată de Departamentul de Stat al SUA.

Baza legislaţiei de imigrare a SUA este – Immigration and Nationality Act, care a fost adoptată în 1952. În anul 1990, au fost introduse unele modificări, printre care şi aceasta: anual, începând cu anul 1994, vor fi eliberate 55000 de Green Card-uri conform rezultatelor loteriei de vize. Prima loterie de vize se numea DV-1 Immigrant Visa «Lottery» program. Abrevierea DV se descifrează ca «Diversity Visa», cu alte cuvinte «Viza diversităţii». Se presupunea că, desfăşurarea loteriei de vize va permite diversificarea fluxului de imigranţi în SUA, care până atunci era reprezentant în mare măsură de imigranţii dintr-o grupă restrănsă de ţări (Mexic, India, China şi altele).

Întrebări şi răspunsuri

1. Ce este Green Card-ul?

2. Când, cum şi de ce a apărut loteria Green Card?

3. De ce loteria din anul 2010 a fost numită DV-2012?

4. Cine poate participa la loteria Green Card?

5. E posibilă participare la loterie de mai multe ori?

6. Soţii pot să depună cererile de participare separat?

sssss
 
sssss
Legături utile
sssss
sssss
Atenţie! – Green Card Spam
Atenţie! Oamenii primesc tot mai des mesaje spam care ca şi cum ar fi fost trimise de către Departamentul de Stat al SUA, cu textul, precum că aţi căştigat în loteria Green Card – este o înşelătorie! Citiţi tot textul...
sssss
sssss
Consultaţii

Etapele procesului de imigrare în cardul programului Diversity Visa
sssss
sssss
American Green Card
”Green Card” - aşa numit documentul American - Permanent Resident Card
Pentru a obţine american Green Card, aveţi posibilitatea să completaţi formularul de participare la program!
sssss