GREEN CARD LOGO
Pagina principalăsDespre programsCompletează formularulsStatisticăsCâştigătorii noştrisViaţa în SUAsPentru câştigătoriisDespre noi
Verificaţi Statutul CereriiBuletin de vizăVideo şi Articole
sssss
Completaţi
Formularul Acum
Aveţi nevoie de doar 5 minute!

Completaţi
sssss
sssss
Unde pot fi găsite surse financiare pentru achitar
Cea mai actuală sarcină pentru majoritatea tineretului, care s-au hotărăt să obţină sau să continue studiile în SUA, este căutarea unei surse financiare pe parcursul studiilor. Citiţi tot textul...
sssss
sssss
Opinii video

"Le dorim la toţi care doresc si care au cistigat sa ajunga in USA sa-si indeplineasca visurile"- Familia Lebeda
sssss
sssss
Despre program
Green Card sau ”Cartea Verde” – aşa numit documentul American – Permanent Resident Card – documentul ce confirmă statutul rezidentului legal al SUA cu dreptul la şedere permanentă, angajare în cămpul muncii, educaţie şi intrare şi ieşire liberă din SUA. Vizualizează...
sssss
sssss
American Green Card
”Green Card” - aşa numit documentul American - Permanent Resident Card
Pentru a obţine american Green Card, aveţi posibilitatea să completaţi formularul de participare la program!
sssss
sssss

Viaţa în SUA

Statele Unite ale Americii – este o ţară enormă şi multilateral dezvoltată, în care veţi descoperi o diversitate a climei şi a peisajelor, a raselor şi religiilor.
Fiecare stat al SUA are specificul său, şi în fiecare din aceste state activează norme şi legi proprii. Politica de imigrare a SUA a demarat încă de la constituirea ţării. Asigurarea fluxului de imigranţi era mereu necesar pentru dezvoltarea economică a ţării.
SUA este cea mai mare ţară de imigrare, dezvoltarea căreia, de-a lungul secolelor, a fost străns legată de fluxul de noi imigranţi. Datorită dezvoltării sale economice, Statele Unite ale Americii, fără îndoială atrage în continuu imigranţii din toată lumea.

Oportunităţile în SUA

America – este ţara oportunităţilor nelimitate şi prosperităţii. "Tănăra ţară", constituită mai puţin de 200 de ani în urmă, care nu se poate lăuda cu tradiţii istorice sau cu cultură străveche, în schimb, în ziua de azi, America deţine unele din cele mai avansate nivele de cercetare ştiinţifică şi dezvoltare tehnologică pe plan mondial. SUA este ţara contrastelor, vitezei, stabilităţii şi continuităţii vieţii – toate acestea atrag reprezentanţi a diferitor popoare şi naţionalităţi, care au creat această naţiune deosebită – naţiunea Americană. Este o naţiune care ştie să muncească, să stabilească scopuri şi să le realizeze necontenit. Este o naţiune cu propria sa ideologie şi puncte de vedere asupra vieţii.

Studiile în America

În Statele Unite ale Americii, există un număr mare de şcoli lingvistice, universităţi, colegii şi şcoli de business. Instituţiile de învăţămănt americane tind să corespundă celor mai înalte cerinţe, atăt în domeniul lucrărilor teoretice, căt şi în domeniul cercetărilor practice. Aici, probabil este cea mai bună dotare tehnică a programelor educaţionale, iar posibilităţile unui începător cercetător sunt nelimitate şi interesul pentru specialitatea aleasă este stimulat de sine stătător. Mulţi europeni, guru într-un anumit domeniu de cunoştinţe, considera drept o onoare să vină în SUA şi să citească lecţii, iar instituţiile de învăţămănt americane au resurse materiale exclusive pentru a-i invita la catedrele sale. În ratingul studiilor superioare, din 100 cele mai bune universităţi din lume, instituţiile de învăţămănt din SUA ocupă aproximativ 70 de poziţii.

 • Școlile secundare din SUA
  Principala deosebire a sistemului american de învăţămănt este lipsa unui sistem de educaţie unic, fiecare stat are dreptul să determine structura sistemului de învăţămănt individual.
   
 • Colegiile în SUA
  Aceste instituţii de învăţămănt propun două programe de studii, comparabile cu primele două cursuri de studii la universitate. Colegiile locale (community college) deservesc regiunea, în care sunt localizate, de obicei un oraş sau o împrejurime a oraşului.
   
 • Universităţile în SUA
  Deşi noţiunile de "colegiu" şi "universitate" nu sunt identice, în Statele Unite ale Americii, acestea deseori sunt substituite între ele.  

Munca în SUA

Statele Unite ale Americii este una din ţările cu cel mai mare venit pe cap de locuitor. Americanii într-adevăr trăiesc bine. Conform statisticii americane, fiecare familie în mediu are casă, două automobile, se odihneşte de căteva ori pe an, iar copiii lor studiază la colegiile sau universităţile din SUA.

Potrivit U.S. Census Bureau, un american de rănd, angajat la o zi deplină de lucru, în 2003 a căştigat 43 527 dolari. Iar o americană, în aceleaşi condiţii, a căştigat 30 724 dolari.

Mai jos este lista a 25 cele mai bine plătite posturi de muncă din SUA, şi lista a 25 cele mai puţin plătite posturi de muncă din SUA. Cifrele au fost luate din U.S. government’s National, State and Metropolitan Area Occupational Employment and Wage Estimates (Estimările Guvernului SUA privind Angajarea profesională şi nivelul salariului la nivel Naţional, de Stat şi Metropolitan).

Ajutarea Imigranţilor

În Statele Unite ale Americii există multe programe de ajutor a imigranţilor. În majoritatea cazurilor, aceste programe au fost create pentru ajutarea familiilor nevoiaşe sau peroanelor cu venit anual mic. Mai jos sunt căteva dintre cele mai răspăndite programe de ajutor:

sssss
 
sssss
Întrebări şi răspunsuri
Domnule ambasador, participarea în programul Green Card, influenţează asupra procesului de obţinere a vizei în SUA?

Nu. Acesta este o loterie. Iar o simplă participare la loterie nu înseamnă că participantul va căştiga în această loterie
sau că va pleca, daca va apărea o astfel de oportunitate.

Interviu cu ambasadorul general al SUA Kurt Amend în Rusia
sssss
sssss
Noutăţi
Videouri noi din SUA pe pagina de Facebook
Acum pe pagina noastră de Facebook (https://www.facebook.com/greencard.md/) Dvs. Veți putea găsi video comentarii noi din SUA! Citiţi tot textul...
sssss
sssss
Legături utile
sssss
sssss
Opinii video

"Aş dori sa ma realizez in SUA atit pe plan profesional cit si personal, multumesc USAImmigration" - Chirica Iurie

sssss