GREEN CARD LOGO
Pagina principalăsDespre programsCompletează formularulsStatisticăsCâştigătorii noştrisViaţa în SUAsPentru câştigătoriisDespre noi
Verificaţi Statutul CereriiBuletin de vizăVideo şi Articole
sssss
Întrebări şi răspunsuri
Domnule ambasador, participarea în programul Green Card, influenţează asupra procesului de obţinere a vizei în SUA?

Nu. Acesta este o loterie. Iar o simplă participare la loterie nu înseamnă că participantul va căştiga în această loterie
sau că va pleca, daca va apărea o astfel de oportunitate.

Interviu cu ambasadorul general al SUA Kurt Amend în Rusia
sssss
sssss
Completaţi
Formularul Acum
Aveţi nevoie de doar 5 minute!

Completaţi
sssss
sssss
Legături utile
sssss
sssss

Despre Green Card

Green Card sau ”Cartea Verde” – aşa numit documentul American – Permanent Resident Card – documentul ce confirmă statutul rezidentului legal al SUA cu dreptul la şedere permanentă, angajare în cămpul muncii, educaţie, intrare şi ieşire liberă din SUA.

Programul de imigrare “Green Card” (Diversity Immigration Visa Program) – este şansa dumneavoastră reală de a obţine Green Card-ul şi de a imigra legal în Statele Unite ale Americii.

Pentru a participa la programul “Green Card”, trebuie să completaţi formularul şi să aşteptați rezultatele, care vor fi cunoscute începănd cu data de 1 mai.
Selecţia potenţialilor posesori de Green Card – se efectuează în baza unei loterii computerizate de către Departamentul de Stat al SUA.

Dacă câştigaţi în program şi obţineţi Green Card-ul, veţi deveni rezident permanent al Americii cu aceleaşi drepturi ca cetăţenii SUA. Veţi obţine posibilitatea să beneficiaţi de toate programele din sfera protecţiei sociale, sănătăţii şi educaţiei existente în SUA. De asemenea, aveţi dreptul de a fi garant, în cazul în care rudele dumneavoastră aplică pentru viza de vizită sau imigrare în Statele Unite ale Americii.

Oportunităţile posesorilor de “Green Card”

  • Puteţi să Locuiţi, Munciţi şi să Învăţaţi legal în Statele Unite ale Americii, cu aceleaşi drepturi ca şi cetăţenii SUA!
  • Puteţi să luaţi cu voi în SUA întreaga familie!
  • Veţi putea intra în SUA fără viză!
  • Cu ţările din Uniunea Europeană şi cu multe ţări din lume veţi avea un regimul de vize facilitat.
  • Veţi putea obţine cetăţenie Americană peste 5 ani de trai, păstrând în acelaşi timp cetăţenia Republicii Moldova.

Şansele de câştig

În cadrul programului de imigrare “Green Card”, cetăţenilor din Republica Moldova au fost alocate 50 de mii de vize de imigrare.
Cu toate acestea, începănd cu anul 1994, pe parcursul existenţei programului, doar 6 mii de oameni au profitat de această şansă şi au devenit posesorii Green Card-ului.

Conform statisticii, anual în cadrul programului Green Card, câştigă doar 900 de cetăţeni ai Republicii Moldova. Acest număr mic al participanţilor, se explică prin neinformarea cetăţenilor din Moldova privind programul de imigrare legală “Green Card”. De aceea, noi vă îndemnăm să nu rataţi şansa de a Locui, Munci şi Învăţa legal în Statele Unite ale Americii.
Completaţi formularul participantului chiar acum!

Opiniile Câştigătorilor

Viorel
Înainte, niciodată nu m-am găndit la aceea că este posibil să te deplasezi legal în SUA, să te angajezi la un serviciu şi să te simţi sigur şi protejat într-o ţară străină. Prima data am aflat de programul “Green Card” de la prietenii mei, care au hotărăt să-şi încerce norocul şi au completat formularul de participare
Silvia
Aflând că am câştigat în programul Diversity Visa, iniţial nu-mi venea să cred că acum pot într-adevăr să plec legal în Statele Unite ale Americii şi ulterior voi avea posibilitatea să devin cetăţean al acestei ţări.
Marin cu familia
Speram foarte mult că voi câştiga la programul de imigrare, căci credeam în marile oportunităţi pe care le oferă America imigranţilor legali. Noutatea că am câştigat în programul “Green Card”,
sssss
 
sssss
Ghid pentru noii imigranţi
Vă invităm să descărcaţi cartea electronică - “Ghid pentru noii imigranţi”. Cartea conţine informaţii despre drepturi şi obligaţii, sfaturi pentru adaptarea noilor imigranţi. Editura Departamentului de Stat al SUA (în rusă)
sssss
sssss
Adaptarea

"Participaţi în loteria Green Card nu va fie fricpă şi cîştigati. Succes la toţi!" - Ifodi Vadim
sssss
sssss
Viaţa în SUA
Dori-ţi să aflaţi despre salariile din SUA, pentru diferite specialităţi, Dvs pute-ţi accesa site-ul O*NET OnLine, în căutare indicaţi denumirea specialităţii

sssss
sssss
American Green Card
”Green Card” - aşa numit documentul American - Permanent Resident Card
Pentru a obţine american Green Card, aveţi posibilitatea să completaţi formularul de participare la program!
sssss